donderdag 8 september 2011

Conclusie (Rosanne Pel)


Vlak voordat we vertrokken naar Schotland kreeg ik een mailtje van mijn docent Ben van Lieshout. Hij stak nog even een hart onder de riem waar ik nog veel aan heb gehad tijdens de draaiperiode:

''....Blijf alert en ontspannen, je hebt mooie acteurs, een goede crew en een ongeëvenaard landschap! Hou je cast en crew scherp, niet verkrampen, niet te snel geïrriteerd raken als het tegenzit, maar altijd vertrouwen uitstralen....''

Ik denk dat de basis van een geslaagde film ligt in het team. Als regisseur is het je taak je groep te overtuigen van je ideeën. Om iedereen te laten zien dat ze aan iets moois en bijzonders werken. Je moet zorgen dat iedereen daarin geloofd en blijft geloven. En misschien nog belangrijker:  je moet het beste uit elkaar proberen te halen, hoe voor de hand liggend dat ook lijkt.

Irritatie heeft geen zin, maar het komt altijd wel een paar keer om de hoek kijken. In het geval van ''Heraut'' hadden we, zoals onze productieleider dat al noemde, de ideale ingrediënten om de productie te laten ontsporen.
De productie is geslaagd omdat we als een team soepel door alle fasen heen zijn gegaan.
Het was bijzonder wat we deden en waar we waren. En dat gevoel bindt een groep.

''Raak dus niet te snel geïrriteerd als het tegenzit, maar blijf vertrouwen naar elkaar uitstralen.''

Rosanne Pel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten